logoTemplate

Vesti

najavaizlozbe 

Državni šampionat sitnih životinja Republike Srbije je manifestacija koja okuplja veliki broj odgajivača i posetilaca i kao takva predstavlja prestižnu manifestaciju u svetu odgajivača sitnih životinja Republike Srbije i regiona.


Udruženje odgajivača sitnih životinja "Avala-Beograd" ima tu čast da ove godine bude domaćin 4. Državnog šampionata sitnih životinja Republike Srbije.
 

Prijem eksponata je predviđen u četvrtak, 23.11. 2017. god. od 14.00 č do 20.00 č, u hali 5 Beogradskog sajma, Bulevar vojvode Mišica 14, 11000 Beograd.

Ocenjivanje eksponata će biti obavljeno u petak, 24.11.2017. god. od 08:00 č do 15:00 č.

 

Svečano otvaranje izložbe će biti takođe u petak, 24.11.2017. god. u 17:00 č.

Izložba se otvara za posetioce 24.11.2017. god. od 15.00 č.  

 

U subotu 25.11.2017. god. će Izložba biti otvorena za posetioce od 08.00 č do 20.00 č. 

 

Zatvaranje izložbe je nedelju, 26.11.2017. u 15:00 č. 

 

Nagrade i priznanja ćemo dodeljivati u nedelju, 26.11.2017. od 12.00 č., a izdavanje eksponata je predviđeno od 14.00 č.
 
 
Vidimo se na Beogradskom sajmu, hala 5, 24 - 26 novembar 2017.

Dobro došli!
 

jajinci2017

Udruženje odgajivača sitnih životinja "Avala-Beograd" odazvalo se ljubaznom pozivu direktorke škole i pomoglo prilikom održavanja ove    lepe izložbe.

Članovi Avale su ocenjivali učeničke ljubimce, a doneli su i svoje ljubimce kako bi se deca i ostali posetioci upoznali sa nekim  rasama sitnih životinja koje odgajaju članovi Avale. 

 

 

 

plakat2016Poštovani odgajivači,

Od 15. do 17. januara 2016.god., u Hali 3A Beogradskog sajma, održana  je izložba sitnih životinja "Beogradski pobednik 2016.". Svoje ljubimce su prijavili izlagači iz cele Srbije i bilo je izloženo oko 1100 eksponata. U okviru izložbe je održan i Kup Beograda za pojedine rase sitnih životinja i to za: somborske plavosrcaste golubove, za živinu rase šabo i patuljasta kokinkina i za kuniće rase orijaš i novozelandski beli.

I ove godine izložbu je uveličao sudija za kuniće iz Nemačke, Mario Illing.

Izložba je otvorena u petak, 15.01. Prisutne je pozdravila Danijela Živanović, ispred Uprave za veterinu, Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, a izložbu je zvanično otvorio Prodekan Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Prof. dr Milorad Mirilović.

U subotu, 16.01. je održan seminar o kunićarstvu as temama: morfološke i fiziološke razlike između zeca i kunića (predavač dr.vet.med. Petar Sikimić), bolesti digestivnog sistema kunića (predavač dr.vet.med. Žolt Bečkei) i aktuelni evropski pristup ocenjivanju kunića (predavač Mario illing, dipl.ecc., sudija za kuniće). Ulaz za prisutstvovanje seminaru je bio slobodan za sve zainteresovane.

U nedelju, 17.01. je održana berza sitnih životinja u atrijumu Hale 3A ko ja je bila veoma posećena.

Na izložbi su bili proglašeni pobednici, i to: najlepši golub – engleski veliki gušan odgajivača Miloša Momčilovića, najlepši primerak živine – šabo Dragana Vučenovića i najlepši kunić – kastor reks dr.Petra Sikimića. Ovi najlepši primerci nagrađeni su zidnim satovima koji su posebno napravljeni za ovu priliku.

I pobednici Kupa Beograda nagrađeni su posebnim nagradama "Beogradski pobednik" za ženku i mužjaka, i to: kod somborskih plavosrcastih golubova Beogradski pobednici su ženka vlasništvo Branka Mihajlovića i mužjak vlasništvo Veljka Mihajlovića; kod živine rase šabo ženka vlasništvo Slobodana Sarića i mužjak vlasništvo Dragana Vučenovića, za živinu, rasu patuljasta kokinkina ženka vlasništvo Saše Andrejića i mužjak vlasništvo Denisa Trailovića; kod kunića Beogradski pobednici za rasu orijaš sivi su ženka i mužjak vlasništvo Dobrivoja Todorovića, a kod novozelandskih belih ženka je vlasništvo Aleksandra Miloševića, a mužjak je vlasništvo Slavomira Mijića.

Šampioni na izložbi golubova, po rasama su: mađarski domaći golub Slađana Mitića, malteški golub Slavka Filipovića, pomeranski gušani Đorđa Kovinčića, Dragana Čavića, Milutina Božića i Stanislava Ratkovića, engleski veliki gušan Aleksandra Stojanovića, patuljasti engleski gušani Nikole Mihajlova, Alekse Momčilovića, Margite Momčilavić i Gvozdena Momčilovića, brnski gušan Milana Inđića, nemački izložbeni golub Josić Dalibora, banatski pilićari Miroslava Majorskog i Milana Buzadžina, američki kingovi Borisa Surle i Milana Bogovca, florentinski golub Lene Bujišić, kovrdžavi golub Aranke Pletl, ilirski golubi-gimple Ivana Milijaševića i Igora Gromilovića, staronemački galebići Vladana Vojnovića i Mileta Đukanovića, satineta Danijela Todorovića, kineska mevica Petra Orlovića, vršački prevrtač Toše Filipovića, orijentalni prevrtač Aleksandra Jovića, mardin prevrtači Lazara Đerkovića i Slobodana Kosanovića, kosovski prevrtač Mladena Ostojića, subotički plavi Josipa Bačića, subotički dvosrcasti letač Mirka Vidakovića, subotički kružni letač Mirka Vidakovića, subotički ogrličasto letač nikole Pintera, somborski plavosrcasti Vladimira Popova, staparski letač Mirka Vidakovića, mađarski dereš Mirka Vidakovića, niški belorepi letač Mladena Cvetkovića, segedinski srcasti letač Ljubislava Repića, srpski visokoletači Jovana Filipovića, Zvonimira Dragaljca i Jovice Vujičića, niški visokoletači Dragana Isailovića, Mladena Cvetkovića i Vladana Markovića, novosadski visokoletač Nikole Pintera, standard pismonoše Milana Buzadžina, Žikice Ostojina i Jovana Vukova, bački izložbeni pismonoša Josipa Parčetića, lepezan Milomira Jovovića i Milete Radina. Za volijerno izlaganje golubova, za rase mardin prevrtač i birmingen roler-sport Vukašina Pejčića.

Šampioni na izložbi ukrasne živine, po rasama su: brama Zorana Bubića, orpington Predraga Jovanovića, australorpi Slobodana Sarića, Zoltana Boćana i Ljubiše Radosavljevića, saseksi Zorana Kocića i Bojana Popovića, faverol Stipana Đurašina, somborska kaporka Mikija Savkovića, amrok Živana Belića, njuhempširi Vladana Đurašina i Lazara Vrankovića, plimuntrok Nenada Hodobe, marans Saše Mitrovića, italijanke Nebojše Nikolića i Zorana Menićanina, sumatra Pavla Delije, cemani Roberta Tomeka, patuljaste kokinkine Saše Ševića i Milorada Đorđevića, šaboi Lazara Nikolića i Andrasa Klausa, japanska svilena kokoš Saše Milosavljevića, patuljaste holandske beloćube Dragana Pevca i Dejana Pantovića, paduaner Dalibora Portića, patuljaste vijandote Milana Kiša i Branislava Lovčanina, patuljasti gološijan Željka Vasiljevića, federfisti Bojana Veličkovića i Predraga Kostića, bregovska patuljasta kokoš Mladena Cvetkovića, holandska patuljasta kokoška Dragana Ožegovića, bantami Dragana Vučenovića, Andre Mitrovića i Vladimira Lazarevića. Za volijerno izlaganje živine, za rasu fazan Saše Radovanovića.

Šampioni na izložbi kunića, po rasama su: orijaši sivi Miroslava Petrovića, Miloša Dimitrijevića, Jove Građina, Bobana Milojevića, Milana Videnovića i Adama Stantića, velike činčile Milovana Nešića, Vladana Sušića i Pera Bašića, novozelandski beli Dragana Stojkovića, Branka Nikolčića, Danijela Sabljakovića i Bojana Veličkovića, novozelandski crveni Radisava Rankovića i Nemanje Jovanovića, kalifornijski kunić Nemanje Jovanovića i Pavla Subotića, hermelin Perice Rankovića.

Katalog izložbe možete pogledati klikom na donju sliku:

Korica K1 prednja A5

Fotografije sa izložbe mogu se pregledati i preuzeti ovde:

 

Vidimo se na narednoj beogradskoj izložbi u januaru 2017. kada ćemo ujedno biti i domaćini DRŽAVNOG ŠAMPIONATA!

 Poštovani odgajivači,

Od 16.01. do 18.01.2015. godine u Hali 3A Beo10421298 747263372026757 5587329467638237232 ngradskog sajma održana je Izložba sitnih životinja „Beogradski pobednik 2015.“. Izložbu je, uz pomoć sponzora, organizovalo Udruženje odgajivača sitnih životinja „Avala-Beograd“ iz Beograda. Izložba je posetiocima pokazala raznovrsnost i kvalitet rasa golubova, živine i kunića koje gaje odgajivači širom Srbije. Posetioci i izlagači ocenili su izložbu najvišom ocenom, a puno reči hvale imao je i Mario Illing, sudija za kuniće iz Nemačke, koji je kao gost Udruženja „Avala-Beograd“ sudio kuniće na izložbi. Inostrani sudija je kod kunićara izazvao puno pozitivnih reakcija. Na izložbi je bilo izloženo 440 golubova, 270 živine i 154 kunića. U cilju afirmacije odgoja članovi Udruženja su osmislili akciju u kojoj su posebno nagrađeni najmlađi izlagači i njihova grla. Ova akcija je donela mnogo radosti podmlatku i „Avala-Beograd“ se nada da će ovo podstaći mlade naraštaje da se u što većem broju opredeljuju za ovaj hobi.

Za najlepšeg goluba izložbe izabran je Pomeranski gušan odgajivača Ratković Stanislava – Naneta. Za najlepšu živinu izabran je Orpington odgajivača Sarić Slobodana. Među kunićima za najlepšeg je izabrana Velika činlila odgajivača Sušić Vladana.

Izveštaj sa izložbe možete pročitati u 798. broju revije "ZOV".

Katalog izložbe možete pogledati klikom na donju sliku: KatalogFotografije sa izložbe mogu se pregledati i preuzeti ovde:

 

Vidimo se na narednoj beogradskoj izložbi!

Picture010

U subotu, 29. marta 2014.god. u Beogradu je održana Godišnja Skupština Saveza odgajivača sitnih životinja Republike Srbije. Domaćin ove Skupštine bilo je naše Udruženje. U svečanoj sali skupštine opštine Voždovac ovom događaju prisustvovali su predstavnici 35 društava iz cele Srbije, što u svojstvu delegata što kao gosti. U radnoj i pre svega konstruktivnoj atmosferi usvojeni su finansijski izveštaj i izveštaj o radu za 2013. godinu, proširen je sastav IO Saveza, dati predlozi i smernice Izvršnom odboru za formiranje odbora i komisija, usvojen je finansijski plan kao i plan rada Saveza za tekuću 2014.godinu, koji je po mnogima najambiciozniji u proteklih desetak godina. Na kraju su prisutnima prezentovani rezultati sastanka predstavnika Srpskih saveza sa predstavnicima EE Evropskog saveza odgajivača sitnih životinja i donesena je jednoglasna odluka o pristupanju pregovorima sa Savezom koji vodi gospodin Vereš Lenhard radi početka ostvarivanja našeg cilja - da savez bude SAVEZ SVIH ODGAJIVAČA SRBIJE i da radi za dobrobit i razvoj naših hobija, pošteno, otvoreno, ne zbog sitno-sopstveničkih interesa nego u interesu svih nas odgajivača i naših ljubimaca!

Skupštini su po prvi put posle dugog niza godina prisustvovali i predstavnici Evropskog Saveza: gospodin Gion Gross (predsednik), gospodin Urs Freiburghaus (počasni predsednik) i gospodin Milan Brkić (oficijelni prevodilac).

Savez odgajivača sitnih životinja Republike Srbije iskazao je posebnu zahvalnost našem Udruženju kao dobrom domaćinu.

 

 

 avalaplakat2013Povodom 30 godina postojanja, Udruženje odgajivača sitnih životinja "AVALA-BEOGRAD"  organizovalo je Izložbu sitnih životinja od 01. - 03.novembra 2013. na Beogradskom sajmu, u Hali 3A.

Bilo je izloženo oko 1000 eksponata, i to oko 600 golubova, oko 200 ukrasne živine i 138 kunića. Prikazane su i plovuše, mandarinke i karolinke, i to u bojama koje se ne sreću ni na većim izložbama po Evropi.

Dodeljeno je 90 šampionskih titula u rasi u 4 šampiona izložbe. Poslednjeg dana izložbe bila je organizovana i berza koja je bila veoma posećena.

Izložbu su pomogli sponzori FSH "GEBI" D.O.O. iz Čantavira, "LETO" D.O.O. iz Beograda, "KEREČKI KOMERC" D.O.O. iz Zemuna, Udruženje odgajivača sitnih životinja "EURO-NOVI SAD" iz Novog Sada, Udruženje odgajivača sitnih životinja "OBRENOVAC 2011" iz Obrenovca i drugi prijatelji našeg Udruženja kojima se i ovim putem zahvaljujemo na pruženoj pomoći i podršci, kao i svim sudijama i izlagačima koji su učestvovali na ovoj našoj izložbi.

Katalog izložbe možete pregledati i preuzeti klikom na sledeći link (klikni na sliku ispod):

  katalog---naslovna---spolja

Deo emisije "Moj ljubimac" u kojoj je prikazan izveštaj sa izložbe možete pogledati klikom na sledeći link: Сличица 

Strana 1 od 2

LOGO-UDRUZENJA