logoTemplate

001seminarU organizaciji Kluba Engleskih velikih i patuljastih gušana Srbije i uz malu pomoć članova Udruženja odgajivača sitnih životinja „Avala-Beograd“ dana 05. novembra 2011. u restoranu „PIROSI“ na Avali održan je seminar o ocenjivanju Engleskih velikih gušana. Predavač je bio Franz Schuster iz Austrije koji je najveći poznavalac Engleskih velikih gušana u Evropi sa odgajivačkim stažom od više od šezdeset godina. Gosti na seminaru su bili odgajivači iz Srbije i Hrvatske. Prisutan je bio i Predsednik Saveza odgajivača sitnih životinja Srbije, Ratko Ivanković i Predsednik Kluba Engleskih velikih gušana Evpope Mijo Holbah.

Predavanje Franza Schustera imalo je i praktični deo koji je podrazumevao ukazivanje na segmente ocenjivanja na koje treba obratiti pažnju prilikom ocenjivanja na izložbi (dobre i poželjne osobine kao i mane). Ovaj praktični deo izveden je na golubovima koji su za ovu priliku bili izloženi u kavezima ispred restorana. Nakon iscrpnog predavanja gostima je poslužen ručak, a Predsednik Saveza odgajivača sitnih životinja Srbije je za ovu priliku uručio prigodne poklone predavaču Franzu Schusteru i gostu iz Hrvatske Miji Holbahu.

Seminaru je prisustvovala i novinarka revije „ZOV“ Biljana Plazinić tako da još detalja o ovom seminaru možete pročitati u najnovijem broju revije "ZOV", broj 713 od 18. novembra 2011. na stranama 36,37 i 38.

LOGO-UDRUZENJA