logoTemplate

sl005

U Novom Sadu je od 09.12. do 11.12.2011.god. održana Savezna izložba sitnih životinja. Naši članovi su i ovaj put kvalitetnim grlima opravdali rezultate. Loše vreme u nedelju 11.12. nije omelo brojne posetiocce da dođu i pogledaju eksponate i berzu sitnih životinja ispred hale 4 Novosadskog sajma. U okviru izložbe održano je nekoliko specijalizovanih izložbi, između ostalih velikih engleskih i pomeranskih gušana, na kojima je naš član Miloš Momčilović u dve kolekcije imao 4 primerka sa 96 poena.

Kod ukrasne i rasne živine, dva naša člana su imala uspeha, i to: Josif Kafman sa patuljastom bramom i Darko Radakovič sa kokinkinom. Oba odgajivača su se okitila šampionskom titulom.

Kod kunićara šampionske titule su osvojili: Vladan Sušić sa velikom činčilom, Aleksandar Milošević sa novozelandskim belim, Bojan Perišić sa novozelandskim crvenim, Dejan Subotić sa kalifornijskim i Perica Ranković sa hermelinima

Održana je i specijalka orijaša na kojoj su svojim eksponatima skrenuli pažnju naši odgajivači Dobrivoje Todorović sa primerkom od 9,6 kg i Milan Mitrović sa vrlo lepim primercima.

LOGO-UDRUZENJA